Volkswagen ensenya el cotxe compacte 100% elèctric que es fabricarà a Martorell

0
427

Es dirà ID. 2all, costarà menys de 25.000 euros i les bateries, que s’acabaran fabricant a Sagunt, permetran passar d’una càrrega del 10% al 80% en 20 minuts, segons la companyia

 

L’automobilística Volkswagen ha presentat el prototip del primer cotxe compacte 100% elèctric que es fabricarà la fàbrica de Seat a Martorell a partir del 2025.

Es dirà ID. 2all, que en anglès vol dir “per a tothom”, perquè es dirigirà a un públic massiu. Amb aquest objectiu, costarà menys de 25.000 euros, assegura la companyia. Esperen així poder competir amb les marques asiàtiques, que porten avantatge en aquest mercat, ja que ofereixen models 100% elèctrics amb preus similars als de motor de combustió.

El nou prototip de Volkswagen, que es troba en un avançat estat de desenvolupament, tindrà una autonomia de 450 quilòmetres, ha defensat la marca durant la presentació a Alemanya, i ha dit que és “tan espaiós com un Golf i assequible com un Polo”.

També s’han fet públiques les característiques del cotxe: té una potència de 166 quilowatts (226 cavalls), la seva velocitat punta és de 160 quilòmetres per hora, accelera de zero a 100 quilòmetres per hora en menys de set segons, compta amb tracció davantera i, pel que fa al temps de càrrega de la bateria, passa del 10% al 80% en 20 minuts, segons dades del fabricant.

Les dimensions del prototip ID. 2all són 4,05 metres de llarg, 1,812 metres d’ample, una alçada d’1,53 metres i un intereix (distància entre eixos) de 2,6 metres.

Volkswagen ha detallat que l’objectiu és que el vehicle estigui al mercat el 2026.

 


Publicitat