El Govern dona per finalitzada la fase de Prealerta del Pla Especial d’Emergències per Pandèmies a Catalunya

0
554

El Govern ha donat per finalitzada, avui divendres, la fase de Prealerta del Pla especial d’emergències per Pandèmies, que ha servit per fer vigilància i seguiment de l’evolució de la COVID19 des del tancament de la fase d’Alerta, que va tenir lloc el 18 de maig del 2022.

El Pla Especial per Pandèmies a Catalunya (en la seva versió procediment del PROCICAT) va ser activat en fase d’EMERGÈNCIA el 12 de març de 2020. Aquesta activació del pla va passar a fase d’ALERTA el 14 de novembre de 2021. En data 18 de maig de 2022 va ser desactivat (en la versió Pla Especial per Pandèmies a Catalunya ja que havia estat aprovat el Pla per Acord de Govern el 29 de març de 2022), quedant la situació de PREALERTA.

La situació actual de la pandèmia és de baixa transmissió del virus, amb un baix impacte assistencial amb la presència majoritària de la variant Omicron i on no es consideren necessàries altres mesures de caràcter preventiu per evitar o fer front a situacions significatives d’emergència, amb l’excepció de les mesures preventives establertes per a la protecció de les persones vulnerables i que estan regulades per normativa estatal.


Publicitat