Adif accelera les obres d’implantació de l’amplada estàndard a l’àmbit entre Castellbisbal i Martorell

0
542
  • Posa en servei 4 nous desviaments mixtos i enllaça la via actualment en servei del ramal de Costablanca amb la nova via 2 fins a l’estació de Castellbisbal

  • Aquestes actuacions comportaran la interrupció del trànsit ferroviari a l’estació de Castellbisbal i en el trajecte a Martorell entre les 22.00 hores d’aquest dijous que ve dia 9 de març, i l’inici del servei de dilluns

  • Per garantir la mobilitat dels viatgers, Renfe ha establert un Pla Alternatiu de Transports

Adif executarà entre la nit del dijous 9 i la matinada del diumenge 12 al dilluns 13 una nova fase de les obres d’implantació de l’amplada estàndard a l’àmbit de l’estació de Castellbisbal, en el marc de l’impuls del Corredor Mediterrani a Catalunya.

Es tracta d’una fita significativa en el desenvolupament de les obres al seu pas per aquesta estació, ja que permetrà concloure els treballs desenvolupats al llarg dels últims mesos i avançar cap a una nova fase de les actuacions del tram entre Castellbisbal i Martorell.

Conegut com La Porta a Europa, aquest tram permetrà enllaçar, en amplada estàndard, la infraestructura entre el Nus de Castellbisbal i la frontera francesa amb els trajectes entre el Nus de Vila-seca, Sant Vicenç de Calders i Martorell, en procés de construcció, així com amb altres actuacions en marxa a les comunitats autònomes per les quals discorre el Corredor.

En els darrers mesos s’han realitzat els treballs previs necessaris: la rehabilitació d’una obra de drenatge transversal, el muntatge d’uns 650 m de la nova via 2 apta per a ample mixt i altres operacions per a la instal·lació de nova catenària, com ara la col·locació de 31 nous pòrtics i l’estesa del nou fil de contacte.

Els treballs que culminaran aquesta fase de les obres es duran a terme entre dijous a la nit, dia 9, i la matinada de diumenge a dilluns, amb el muntatge i posada en servei de 4 nous desviaments mixts i l’enllaç de la via actualment en servei del branc Costablanca amb la nova via 2 fins a l’estació de Castellbisbal.

La consecució d’aquesta fita permetrà fer un canvi important en l’operativa ferroviària de l’estació, habilitant la nova via 2 per ser la via de pas, cosa que permetrà alliberar tota la capçalera sud de l’estació (costat riu Llobregat) per seguir amb els treballs previstos dadaptació de les instal·lacions en aquest àmbit.

 


Publicitat