Protecció Civil Catalunya activa l’Alerta del pla PROCICAT per onada de fred

0
496

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest migdia l’alerta del pla PROCICAT per onada de fred en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya.

La propera nit i matinada i la del diumenge al dilluns es preveu que es pot superar el llindar de fred a tot el territori català excepte al nord-est (Alt i Baix Empordà), i a l’extrem sud-oest (Montsià, Terra Alta i Baix Ebre), a casa de l’afectació del vent en aquestes comarques.

Les glaçades seran fortes al Pirineu i entre moderades i febles a la resta, i la distribució geogràfica serà extensa.

Protecció Civil ha informat de l’onada de fred als municipis demanant-los que informin al CECAT dels espais que tinguin habilitats per a acollir les persones que ho necessitin i també que activin els procediments i convenis que disposin per aquesta situació.

Igualment, el cos de Mossos d’Esquadra també vetllarà per detectar i gestionar en coordinació amb els municipis i el CECAT ajuda per als sense sostre en cas de necessitats excepcionals.

Davant aquesta onada de fred, es recomana molta prudència en la mobilitat en cas de trobar gel a la calçada. També cal extremar les precaucions amb els aparells de calefacció als habitatges, i garantir sempre una correcte ventilació.


Publicitat