Protecció Civil activa l’alerta del Pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses a partir d’aquesta nit

0
1002
Foto Gencat

 

  • Les precipitacions podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts i anar acompanyades localment de tempesta
  • Es recomana extremar les precaucions en la mobilitat i no estacionar el vehicle prop de rius ni rieres

 

 

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’Alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió de pluges intenses a partir d’aquesta propera nit i demà dilluns especialment al litoral i prelitoral sud i centre.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu precipitacions intenses a gran part del territori català, però serà sobretot a la zona del litoral i prelitoral sud i central que se superin els 20 l/m2 en 30 minuts i vagin acompanyades de tempesta.

L’episodi s’iniciarà la matinada de dilluns amb precipitacions al terç sud que a partir de mig matí s’estendran cap al nord-est, afectant sobretot al litoral i prelitoral central, Camp de Tarragona i Catalunya Central. En aquestes zones les precipitacions seran d’intensitat moderada i sovint podran anar acompanyades de tempesta. Hi ha la possibilitat que localment puguin ser d’intensitat forta o torrencial, podent-se superar els 40mm en 30 minuts de manera puntual. Al litoral i prelitoral sud, a més, no es descarta que localment s’acumulin quantitats força abundats, de fins a 100 mm en 24 hores. A la tarda s’espera que les precipitacions arribin al Pirineu i Prepirineu, tot i que en aquestes zones no s’espera que siguin tant intenses.

Es preveu que l’episodi s’allargui fins dimarts, amb especial afectació al litoral entre el Tarragonès i el Maresme durant la nit.

Protecció Civil recomana molta precaució en la mobilitat i les activitats a l’aire lliure a les zones afectades per les fortes pluges, especialment demà dilluns.

Cal també evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants.

Tingueu ben presents els consells davant fortes pluges que podeu trobar a interior.gencat.cat/inundacions.