Finalitzada la campanya de 2021 d’excavacions al monestir de Sant Genís de Rocafort

0
774

Xavier Fonollosa, Alcalde de Martorell, ha visitat les excavacions al jaciment de Sant Genís de Rocafort. El CEM (Centre d’Estudis Martorellencs) va iniciar la campanya d’excavacions al jaciment de Sant Genís de Rocafort. Una campanya, la quarta, que va començar el passat 12 d’abril. Després, i cada setmana van publicar un nou vídeo amb informació dels resultats assolits atès que les restriccions sanitàries impedien encara poder realitzar visites i celebrar la Jornada de Portes Obertes. El CEM va treballar juntament amb professionals de l’arqueologia de Sistemes de Gestió de Patrimoni i Qark Arqueología.

Al llarg de la segona setmana de treball de camp, un cop finalitzada l’excavació mecànica dels estrats de runa que cobrien les tres dependències monàstiques identificades al sector sud del monestir, s’ha dut a terme l’excavació manual de nivells d’ús i de construcció, així com l’estudi dels diferents murs posats al descobert.

Progressivament es va evidenciant l’antiguitat de l’ocupació de l’indret i mostrant la grandària original del conjunt edificat, tal i com ho mostren els encaixos i forats de pal tallats a la roca, corresponents a les estructures de la terrassa inferior, sobre les quals s’estenien les construccions de la que ara estem estudiant.

Durant la tercera setmana s’ha donat per finalitzat el treball de camp de 2021. A més del vídeo setmanal, el CEM ha publicat un butlletí electrònic amb tots els progressos realitzats. Aquests es completaran amb una visita virtual al monestir.

La propera cita, al jaciment de Santa Margarida, serà entre el 12 i el 30 de juliol d’enguany.