L’Ajuntament de Castellví de Rosanes activa els dispositius de prevenció davant del risc de nevada aquest dissabte

0
1453
La brigada ha escampat sal per tots els carrers
Foto: Aj Castellví

La brigada escampa avui divendres sal per tots els carrers del municipi, alguns d’ells amb grans pendents

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes ha activat tots els dispositius municipals de prevenció davant del risc de nevada d’aquest dissabte a cotes baixes, segons les previsions meteorològiques vigents. Des de dijous s’estan coordinant les accions preventives prèvies a la nevada, i el personal de brigada i la guàrdia municipal estaran llestos per actuar en qualsevol moment en cas que la situació meteorològica ho requereixi.

Per avançar-se als efectes de la neu i el fred, la brigada municipal escampa aquest divendres sal per tots els carrers de Castellví, alguns dels quals tenen grans pendents. Habitualment la sal s’escampa només en punts crítics en cas de glaçada, però davant de l’episodi de neu previst s’ha ampliat aquesta acció preventiva a tots els carrers del municipi.

Pel que fa a dissabte, i en cas que fos necessari retirar neu dels carrers, la regidoria de Serveis Municipals ha previst la mobilització tant de la brigada com d’una màquina de grans dimensions.

Els veïns i veïnes, addicionalment, tenen a la seva disposició contenidors de sal per fondre neu i gel en diferents punts:

 • Av. Pau Casals- pl. Catalunya (nucli antic)
 • C/ Parra, part de dalt (nucli antic)
 • C/Núria (Can Sunyer i Valldaina)
 • C/Ordal (Can Sunyer i Valldaina
 • C/ Sant Miquel (Taió)
 • C/Mossèn Damià (Taió)
 • Miralles

Avís també per vent
Des del migdia de dissabte, i fins la mitjanit, hi ha també previstes ratxes de vent fort. En aquesta circumstància, i encara més si hagués nevat amb cert gruix, és important evitar accedir a espais arbrats o boscosos pel risc de trencament i caiguda de branques i arbres. 
A les llars, cal fixar els objectes exteriors que podrien ser moguts pel vent per evitar que es malmetin, caiguin o surtin volant i puguin causar danys.

Preventivament, durant el cap de setmana romandran tancats els següents espais:

 • Bosc públic del nucli antic (zona Cadireta, pla de Matamoros i àmbits pròxims).
 • Plaça del Roure (nucli antic)
 • Camí d’enllaç entre el nucli antic i el Taió
 • Parc infantil av. del Taió (costat antiga zona esportiva)
 • Zona esportiva i de lleure Dra. Boada (Taió)
 • Jardí del Pont (Can Sunyer)
 • Parc de l’Ombra (Can Sunyer)
 • Parc del C/Montgoi (Can Sunyer-Valldaina)

Precaució a la via pública
En cas de condicions meteorològiques adverses, com el fred intens, la neu i el vent, cal evitar sortir al carrer i fer-ho només si és imprescindible. Aquesta prevenció evitarà riscos derivats de caigudes i despreniments d’objectes.
Cal recordar que és vigent el confinament municipal per prevenir el coronavirus, pel qual només pot sortir-se de Castellví de Rosanes per alguna de les causes justificades recollides per la normativa i amb el corresponent certificat responsable de desplaçament.


Publicitat