El govern català endureix les mesures anti-covid

0
2067

El Govern de la Generalitat ha presentat aquest mateix matí les noves mesures preses i aprovades al PROCICAT per intentar reduir la corba de contagis del Covid-19. S’intenta evitar amb això arribar a la saturació sanitària com va passar durant els mesos de març i abril.

Descartat el confinament domiciliari, per la negativa del govern central, l’estat d’alarma no ho contemplava, i davant el dubte que fos tombat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, l’executiu català anunciarà el tancament perimetral de Catalunya, en principi podrien ser 15 dies, i el confinament de municipis els caps de setmana, restringint així la mobilitat.

L’activitat cultural també es veurà afectada així com l’esportiva.

Pel que fa al comerç amb una superfície superior a 800 metres quadrats haurà de tancar, amb l’excepció de serveis essencials i alimentació.

Aturada de les activitats extraescolars, mantenint les escoles de primària obertes per continuar les classes de forma presencial, no així a Secundària i Batxiller que es podria optar per un model combinat, presencial i virtual.

Com ja es ve dient els últims dies, els universitaris continuaran amb classes virtuals.

Bars i restaurants continuaran tancats, encara que des del sector de la restauració havien demanat poder obrir amb les restriccions corresponents, no serà així, al menys en els propers dies.