Toc de queda a Catalunya

0
2325

Catalunya decretarà el TOC DE QUEDA avui mateix, una vegada l’executiu central aprovi l’estat d’alarma.

Foto Martorell TV

El conseller d’interior, Miquel Samper ho ha explicat en una entrevista a RAC-1.

L’estat d’alarma aprovat, que tot es preveu es dui a terme aquest mateix matí, permetrà al govern català que aquesta tarda desprès de la reunió prevista per les 16:00, el PROCICAT aprovi l’entrada en vigor del toc de queda.

A hores d’ara es treballa amb dos horaris possibles per la seva aprovació: o bé començar a les 22:00 hores fins les 5:00 del matí, o bé que entri en vigor 1 hora més tard, entre les 23:00 hores i finalitzi a les 6:00.

Factors, com els horaris de cinemes, teatres, o diversos esdeveniments culturals son els que podrien decantar que l’entrada en vigor comences 1 hora abans de mitjanit.

A partir de l’hora que el Procicat decideixi que el TOC de QUEDA entra en vigor, estarà prohibit anar pel carrer sense causa justificada.

Entre les causes justificades que ja son segures per evitar la sanció corresponent, seran les ja conegudes, com anar a treballar o per motius sanitaris, ara mateix s’està valorant si treure al gos a passejar passarà a ser causa justificada entre d’altres.

La Generalitat també emetrà un certificat d’auto responsabilitat que tot els ciutadans que hagin de sortir en la forquilla de l’horari del toc de queda hauran de portar a sobre per si se’ls demana.

El conseller d’interior creu que la mesura, serà una de les que vindran aprovades pel PROCICAT, ja per si sola la creu insuficient.

Previsió Meteorològica