Protecció Civil ha activat aquest matí l’Alerta del PLASEQCAT per una fuita d’àcid clorhídric

0
769

Tal i com indiquen fonts de Bombers, en aquests moments s’està fent el transvasament de producte cap a una cisterna, així com retirant el que havia vessat del tanc. El regidor de Seguretat Ciutadana, Lluís Sagarra, ha estat present per si des de l’Ajuntament haguessin hagut d’activar qualsevol pla, que finalment no ha sigut necessari.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest matí l’Alerta PLASEQCAT per una fuita d’àcid clorhídric a l’empresa d’alimentació Cargill, ubicada al Carrer de Marie Curie de Martorell.

Aquest matí, a les 09.45 hores la pròpia empresa ha informat al 112 que havia patit un incident en un tanc d’àcid clorhídric.

Els Bombers de la Generalitat han activat 10 dotacions, entre les qual el Furgó de Risc Químic, per treballar en la fuita d’àcid clorhídric de l’empresa de producció i processament d’aliments de Martorell. La fuita, ocasionada pel seccionament del tub d’un tanc, l’han pogut taponar per complet i controlar el vessament de producte al voltant de les 11.30 hores. Fins aleshores, han pogut tenir continguda la fuita a l’interior de la cubeta. Els vapors que generava la fuita estaven concentrats a la zona afectada de l’interior de les instal·lacions, afavorit per la manca de vent, i s’han dissipat.

En aquests moments, una cisterna que ha portat la mateixa empresa recollirà tot el producte vessat, així com el que encara hi ha a l’interior del tanc.

A conseqüència de la fuita, els 29 treballadors que hi havia a l’empresa han seguit el pla de confinament preventiu en els espais marcats.

El Sistema d’Emergències Mèdiques SEM han activat, preventivament, dues ambulàncies i han confirmat que la fuita no ha provocat cap afectació personal. Mossos d’Esquadra també han assistit al lloc del incident.

Previsió Meteorològica