S’inicia la fase 0 de la desescalada

0
1507

Foto: Susana Ferrairó

Avui s’ha iniciat el procès de desescalada i Martorell poc a poc anirà sortint al carrer. Una de les condicions d’aquesta fase 0 són les passejades per tots els ciutadans. Recordeu que si esteu en quarantena o teniu símptomes de Covid-19 no podreu sortir. Totes aquelles persones que surtin a passejar ho podran fer un cop al dia i a una distància màxima d’un quilòmetre del domicili.
 
Els horaris són els següents:

* 06:00 a 10:00 hores i de 20:00 a 23:00 hores: Sortida de persones entre 14 i 70 anys per passejar o fer esport de manera individual.
* 10:00 a 12:00 hores i de 19:00 a 20:00 hores: persones grans o dependents poden sortir a passejar i anar acompanyats d’un vetllador o vetlladora.
* 12:00 a 19:00 hores: els nens poden sortir a jugar, acompanyats d’un adult, fins a un màxim d’un quilòmetre de la seva casa.

Informem també que la restauració podrà servir comandes per emportar. Els clients hauran de realitzar les comandes per telèfon o internet.

Els comerços fins 400 metres quadrats amb cita prèvia i un empleat per client. Es continuarà mantenint la distància de seguretat mínima de 2 metres.

Els establiments s’han de desinfectar dues vegades al dia i instal·lar dispensadors de gel hidroalcohòlic.

Les perruqueries poden obrir però amb cita prèvia i els professionals (també els de fisioteràpia) hauran de portar equipos de protecció individual i garantir la distància de seguretat entre clients.

També recordeu que és obligatori l’ús de mascaretes al transport públic.

Aquesta fase 0 tindrà una durada de dues setmanes.