Avui, Diumenge de Rams, l’Alcalde ha volgut tenir unes paraules pels martorellencs i martorellenques. Un quart cap de setmana de confinament que anima a continuar en confinament i a lluitar contra el virus.

També demana que facilitem les coses als malalts i les famílies. I a tots els professionals sanitaris que aquests dies ho estan donant tot.

Des de l’Ajuntament, s’ha posat en marxa a l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell un servei per a les persones grans que no disposen de telèfon mòbil per comunicar-se amb les famílies. Amb això es tracta de facilitar una comunicació directa amb els familiars i millorar l’estada d’aïllament als centre sanitaris.

A més, el servei de televisió a les habitacions, s’ha fet gratuït per distreure als pacients en aquestes llargues estades.

Respecte a la xarxa de voluntaris, es segueix treballant i pensant en noves iniciatives. S’ha muntat un operatiu de voluntaris, a banda del que segueix cosint mascaretes, que farà bates d’un sol ús pels sanitaris.

Respecte a les dades hospitalàries:

Hospital Sant Joan de Déu: 192 infectats per coronavirus. 110 són personal sanitari i 82 són pacients ingressats amb positiu.
A més de 15 persones aillades pendents del resultat de la prova.
Hospital Sagrat Cor: 78 positius ingressats.
Hotel Salut: 7 positius.
46 veïns de Martorell confinats al seu domicili després d’haver donat positiu.

En total, 323 persones infectades de coronavirus.

Respecte a les baixes, són les següents:

Hospital Sant Joan de Déu: 1
Residències Gent Gran: 2
Hospital Sagrat Cor: 1

En total, són 4 defuncions. L’Alcalde vol transmetre a les famílis el seu sentit condol.

I, per últime, respecte a les altes:

Hospital Sant Joan de Déu: 4 persones.

Previsió Meteorològica