Dades actualitzades per l’Alcalde Xavier Fonollosa

0
631

L’Alcalde ha tingut unes paraules d’ànim a la població, recorda que estem als principis de la primavera i que els dies són més llargs. Ha recordat que la temperatura anirà millorant i tornaran els nens als parcs a jugar. I que tornarem a gaudir dels amics en les terrassetes i a fer esport a l’aire lliure.

Fonollosa, també, ens recorda que les coses s’estan fent bé i que els carrers continues buits, només es veuen els treballadors i treballadores de serveis essencials.

Parlant de solidaritat, ha informat que la comunitat musulmana de Martorell ha fet una donació de 10.000 ampolles d’aigua a l’Hospital Sant Joan de Déu. I ha visibilitzat el suport als professionals sanitaris i als pacients que es troben ingressats al centre. L’Alcalde ha volgut transmetre el seu agraïment a la comunitat.

Ja són prop de 200 voluntaris i voluntàries els que continuen cosint mascaretes i aportant aquests serveis en el seu temps.

Respecte a l’hospital de campanya de l’Hotel Ciutat de Martorell, ja ha arribat l’oxigen. Amb això, obrirà demà divendres al matí. 92 habitacions més que serviran per descongestionar l’Hospital Sant Joan de Déu.

El batlle, vol agrair la feina que fan «tots els treballadors i treballadores municipals: policia local, brigada municipal, neteja de carrers i recollida d’escombraries, jardineria i serveis socials que aquests dies també estan al peu del canó per garantir serveis bàsics i essencials».

Respecte a les dades hospitalàries, són les següents:

Hospital Sant Joan de Déu: 160 infectats per coronavirus. 81 són personal sanitari i 79 pacients ingressats amb positiu.
38 persones aïllades pendents del resultat de la prova.
Hospital Sagrat Cor: 77 positius.
39 veïns de Martorell confinats al seu domicili després d’haver donat positiu.
En total, són 276 persones infectades de coronavirus.

Respecte a les baixes:
S’han de lamentar 2 morts a l’Hospital Sant Joan de Déu. 1 mort a una residència de gent gran. 1 a l’Hospital Sagrat cor. 1 en propi domicili.

En total 5 defuncions.

L’Alcalde vol transmetre el seu sentit condol a tots els familiars.

Per altra banda, les bones notícies són l’alta de 14 persones a l’Hospital Sant Joan de Déu i això vol dir que ja han superat el Covid-19.

Previsió Meteorològica