Aquest matí s’ha realitzat una roda de premsa amb la portaveu Meritxell Budó i els consellers Miquel Buch i Alba Vergés.

En primer lloc, el Govern de la Generalitat ha aprovat un decret per assegurar la sostenibilitat i seguretat jurídica de les cooperatives, durant l’estat d’alarma. El podeu veure aquí.

El Govern ha suspès tots els contractes d’obres encarregades per la Generalitat i el seu Sector Públic, excepte serveis d’emergència, bàsics o estratègics.

La portaveu Meritxell Budó ha indicat que la Generalitat limitarà el preu dels enterraments i fixarà un preu màxim per rebre la prestació bàsica que preveu la Llei. Amb això es preveu evitar possibles abusos per part de funeràries. A més, els serveis funeraris podran ser declarats serveis de prestació forçosa per l’autoritat competent en matèria de salut.

Per altra banda, el personal al servei de l’ICS (Institut Català de la Salut) recuperarà el 100% de l’import del complement de productivitat fixat a la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat.

El President Torra ha assegurat que estan treballant per donar seguretat a empreses i treballadors i reconstruint el teixit productiu de Catalunya.

La consellera Vergés ha informat que s’han habilitat hotels arreu de Catalunya pels pacients lleus i per crear àrees de descans pels professionals.

El conseller Buch ha informat que en les darreres 24 hores, 9.023 persones han sigut identificades, 9.508 cotxes identificats, 2 denúncies contra establiments, el tancament d’un local i 2.559 denúncies contra persones. També ha informat que són els cossos policials els que actuen contra els irresponsables i incívics que ajuden a propagar la malaltia. I ha recordat que no hem guanyat al virus i només el guanyarem quedant-nos a casa. A més, ha explicat que es destinaran 200 controls per tota Catalunya per vetllar que ningú surti de casa ni marxi de cap de setmana. També ha recordat al primer Mosso mort per COVID-19 i ha expressat el seu condol a la família i amics de l’agent.

Previsió Meteorològica