Foto: Ajuntament de Martorell
Avui, dimecres, ja s’han començat a fer, per part dels ciutadans martorellencs, mascaretes per al personal sanitari.

Ja tenen els primers models per començar a produir-ne en sèrie a partir de demà dijous. El lloc on es farà, com es va indicar, serà a l’Escola de Costura de Ca l’Ollé, amb la directora Mercè Mauri, i un centenar de voluntàries i voluntaris que aniran treballant tots els dies en quatre torns.

L’Alcalde agraeix la seva solidaritat, esforç i dedicació a tots els voluntaris cosidors. Recorda que si algú vol afegir-se, només ha de trucar al 93 774 00 69 o enviar un correu a sap@martorell.cat.

Respecte al subministre del material, el batlle informa que arribarà gràcies al personal de SEAT, i recorda que es una «empresa que ha posat la seva capacitat tècnica i de logística a disposició del poble i del país«.

També agraeix als treballadors i treballadores de SEAT la seva implicació i, ha deixat un nom en especial, el Rafa Guerrero. El Rafa és un martorellenc i responsable sindical de la fàbrica de Martorell.

També ha volgut expressar que «la història ens ha ensenyat que els moments difícils fan aflorar el millor de les persones«.

Durant el matí, l’alcalde ha visitat a l’Hospital Sagrat Cor amb personal de l’Ajuntament.

No s’oblida de l’importantíssim personal de la brigada municipal. A ells agraeix la seva feina durant aquests dies, que han estat treballant per preparar l’espai de la cafeteria i transformar-lo en un hospital de campanya amb totes les garanties i material sanitari. Aquí s’atendran els casos més lleus que necessitin supervisió diària. Tot això permetrà alliberar llits a l’Hospital Sant Joan de Déu i a l’Hospital Sagrat Cor i deixar aquests dos hospitals per als casos més greus.

De dades clíniques, a l’Hospital Sant Joan de Déu n’hi ha 126 infectats per coronavirus: 71 són personal sanitari i 55 són pacients ingressats amb positiu (18 de Martorell).

A l’Hospital Sagrat Cor, n’hi ha 10 positius.

I són 16 els veïns de Martorell confinats a casa seva després d’haver donat positiu.

En total, 152 persones infectades de coronavirus de les quals 41 són de Martorell.

De baixes, avui han sigut 3 morts més a l’Hospital Sant Joan de Déu. Un de Martorell i dos de fora de Martorell.

L’Alcalde expressa el seu sentit condol als seus familiars.

Per últim, anima a tothom a seguir el confinament i agraeix la voluntat del poble per seguir les recomanacions.

Previsió Meteorològica