L’Alcalde de Martorell informa de l’activació de la xarxa de voluntaris i voluntàries de Martorell per fer mascaretes homologades. Tot això després de rebre l’autorització pertinent del Departament de Salut. Aquestes mascaretes són aptes pel personal sanitari, tant d’hospitals com els CAP o les residències de la ciutat. A més, un centenar de persones cosiran el model de SEAT, també homologat pel Ministeri de Sanitat.

Amb tot això, s’han organitzat quatre torns diaris, cadascú de 2,5 hores. Es cosirà a l’Escola de Costura de ca l’Ollé amb 12 màquines de cosir. A partir de dijous es començarà a produir en sèrie.

De totes maneres, si algú es vol afegir a la xarxa de voluntariat de Martorell pot trucar al telèfon 93.774.00.69 o a l’email sap@martorell.cat.

El batlle agraeix constantment la solidaritat, recolzament i força dels martorellencs i martorellenques i, a més, a l’empresa SEAT per la seva disposició en aquests durs moments. Xavier Fonollosa es mostra molt orgullós de la ciutat de Martorell.

Respecte al personal sanitari, informa que, degut a la manca d’espai i mitjans, ahir es va posar en contacte amb la delegada de la Regió Sanitària del Departament de Salut i s’ha decidit muntar un hospital de campanya a l’Hospital Sagrat Cor. Amb això, s’ubicaran malalts que només necessiten supervisió diària.

També, amb l’Hotel Ciutat de Martorell, s’acondicionarà una quarentena d’habitacions per poder descarregar els hospitals. Tot això abans que arribin al límit de la seva capacitat.

Respecte a les últimes dades hospitalàries, a l’Hospital Sant Joan de Déu, n’hi ha 118 infectats per coronavirus: 66 són personal sanitari i 52 són pacients ingressats amb positiu, d’aquests, 18 són de Martorell.

A l’Hospital del Sagrat Cor es troben 10 positius.

I per últim 15 veïns de Martorell confinats a casa seva després d’haver donat positiu.

En total, 143 persones infectades de coronavirus de les quals 40 són de Martorell.

Per baixes, s’han de lamentar 2 morts més a l’Hospital Sant Joan de Déu. Un de Martorell i un de fora de Martorell.

L’Alcalde vol expressar el seu condol a les famílies d’aquestes dues víctimes per COVID-19.

Per últim, segueix insistint en mantenir el nostre confinament a casa. Perquè així és la millor manera per combatre el coronavirus. Ara mateix estem en la pitjor fase i ja ens apropem al pic.

L’Alcalde envia força i ànims a la població i dessitja que tothom sigui amb les recomanacions a més d’agraïr la seva solidaritat i comprensió als seus ciutadans i ciutadanes.

Previsió Meteorològica