Roda de premsa posterior al Govern Extraordinari, amb la Portaveu del Govern Meritxell Budó i els consellers d’Educació Josep Bargalló; de Salut, Alba Vergés i d’Interior, Miquel Buch.

La Portaveu ha declarat: “En aquest Govern Extraordinari s’han aprovat dos Decrets-Llei. El primer permet que les sessions del Govern i Consell Tècnic puguin fer-se de forma telemàtica en situacions de força major o de greu risc col·lectiu”
“El segon Decret-llei aprovat conté mesures urgents en matèria assistencial, pressupostària, financera, fiscal i de contractació pública«.
“També s’ha aprovat un Acord pel qual es declara d’emergència la contractació de subministraments i de serveis per poder fer front a l’epidèmia. Amb aquest Acord, el departament de Salut podrà executar les contractacions que siguin necessàries”
És molt difícil controlar el transport públic i la mesura del 30% de la capacitat. Per tant calen mesures per mitigar aquesta mobilitat obligada a través de la suspensió d’activitats i la flexibilització d’horaris”

El conseller Miquel Buch ha parlat del pla Procicat «s‘ha passat de fase d’alerta a fase d’emergència 1. Es Restringeix la sortida de persones de la Conca d’Òdena –Igualada, Santa Margarida de Montbui, Òdena i Vilanova del Camí– a partir de les 21 hores».

Referent al confinament de la zona d’Igualada, la consellera Alba Vergés, ha explicat el següent: “A Igualada tenim un focus de 58 persones afectades. A Catalunya 261 persones afectades. La restricció és una mesura necessària que pensem que permetrà contenir” i que “Igualada té una situació excepcional, hi ha un clúster dins l’epidèmia que ha provocat un increment de casos que preveiem que segueixi augmentant. Tenim aquesta situació controlada però la decisió que acabem de prendre ens ha de permetre aquest control».

Per la seva banda, el conseller Josep Bargalló ha finalitzat la roda de premsa amb el següent “Hem pres la decisió de tancar els centres educatius a partir de demà. Són 5.492 centres educatius i gairebé 1 milió d’alumnes. No és un període vacances escolars, és un període de no activitat lectiva per motiu d’emergència”.

Previsió Meteorològica