Activat en fase d’alerta el Pla d’emergències VENCAT

0
747

El centre de coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha fet pública en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se’n poden derivar, s’ha activat el Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) en fase d’ALERTA.

Segons el comunicat A partir del matí de demà diumenge el vent que bufarà de components nord i est, podrà superar els 72 km hora al terç NE de Catalunya a partir del Garraf i Baix Llobregat

El vent afectarà de manera extensa la zona avisada a qualsevol cota. El moment de màxima probabilitat de ratxes màximes serà a partir del migdia i al llarg de tota la tarda. El dilluns es mantindrà el vent fort i s’ampliarà la zona d’afectació cap a l’oest, fins arribar a la plana de Lleida i al prelitoral i litoral de la demarcació de Tarragona.

Consells d’autoprotecció per a la població: http://interior.gencat.cat/ventades

El Servei Meteorològic de Catalunya emet un avís de Situació Meteorològica de Perill (SMP) quan es preveu la superació d’uns llindars específics per cada meteor.

Previsió Meteorològica