L’episodi de pluges i fort vent que estem patint durant la jornada, s’estendrà a la jornada de demà.

Encara que els forts aiguats no ens afectaran directament com en altres indrets del terrotori, des de l’Agencia Catalana de l’aigua (ACA) informen que es poden produir augments sobtats de cabal als rius i rieres del litoral. A més, els cabals dels rius principals de les comarques de Girona (Ter, Muga, Fluvià, Daró, Onyar, Tordera) i el Besós i el Llobregat poden augmentar de cabal de cara a aquesta tarda i propera nit. La Confederación Hidrográfica del Ebro informa que es poden produir augments sobtats de cabal als barranc que baixen de la zona dels Ports de Besseit al marge dret del riu Ebre.

Així mateix també s’ha recomanat als ajuntaments implicats a que “adoptin mesures com senyalitzar, restringir o tancar els accessos a rius, rieres i zones inundables, així com avisar els elements vulnerables que es puguin veure afectats”.

“També cal mantenir nets els embornals de fulles i d’altres elements que puguin obstruir-los i controlar el nivell dels rius durant la tarda i nit, reportant possibles inundacions”.

Previsió Meteorològica