La Policia Nacional deté un home a Martorell i intervé un dipòsit d’armes de guerra i munició

Hi ha una persona detinguda i s'han intervingut 16 armes de foc i cartutxos de diferents calibres
Aquestes actuacions preventives realitzades per la Comissaria General d'Informació estan encaminades a evitar el desviament il·legal d'armes de guerra i d'armes prohibides a grups o persones relacionades amb el terrorisme i la delinqüència organitzada

0
1015

Agents de la Policia Nacional han detingut a Martorell a un individu de nacionalitat espanyola per la seva presumpta participació en els delictes de dipòsit d’armes de guerra i dipòsit de municions. Així mateix, s’ha realitzat un registre al domicili de l’arrestat en què s’han confiscat vuit armes curtes i vuit armes llargues -entre elles un fusell d’assalt automàtic-, diversos dispositius silenciadors, visors telescòpics, diferents peces fonamentals, així com peces conversoras capaços de transformar armes semiautomàtiques en automàtiques.

A més, el detingut posseïa en el seu domicili un taller il·legal per a la modificació, transformació i conversió d’armes legals en il·legals, així com de substància deflagrant.

Dispositius per modificar la capacitat de tret

Aquesta operació ha estat possible gràcies a la cooperació policial internacional després de realitzar els agents de la Policia Nacional una exhaustiva anàlisi de diferents informacions procedents d’EUROPOL. La tasca investigadora va permetre detectar que el detingut, que és titular de diverses llicències d’armes, havia estat adquirint dispositius per modificar el sistema de tret, transformant les armes curtes en pistoles metralladores capaços d’efectuar tret a ràfega.

Les indagacions, efectuades pels responsables del punt de coordinació de la Comissaria General d’Informació per a la prevenció i investigació dels tràfics il·lícits d’armes de foc a Espanya, van constatar que l’adquisició d’aquestes peces conversoras es realitzava a través d’Internet, introduint-les en territori nacional de manera subreptícia per mitjà d’enviaments de paqueteria postal. Aquests dispositius fan possible l’ús d’armes de tir a tir en mode ràfega, podent aconseguir una potència de tret de 1.100 cartutxos per minut.

La investigació ha estat dirigida pel Jutjat d’Instrucció número 1 de Martorell i realitzada per agents de la Comissaria General d’Informació, en col·laboració amb la Brigada Provincial d’Informació de Barcelona.

Font: Policia Nacional

Previsió Meteorològica