Els bons resultats de SEAT a Martorell afiancen la planta, pero sense perdre de vista l’actual situació social que estem vivint

0
452
Luca De Meo. Foto SEAT

Luca De Meo, president del comitè executiu de SEAT ha concedit una entrevista a la Vanguardia, arran l’entrega aquesta nit de la Medalla al Empresari de l’any.

De Meo s’ha mostrat tranquil•litzador amb la situació actual de SEAT a Martorell donat els bons resultats dels darrers anys, però també ha mostrat la seva impressió al voltant dels darrers actes organitzats des de, per exemple Tsumani Democràtic o el CDR, sent molt clar al respecte, “Mentre no impacti en la nostra operativa no tinc res a dir ni de decidir. Perquè estimo molt a Catalunya i a Barcelona, però en definitiva sóc un guiri, no puc tenir la mateixa sensibilitat que la gent d’aquí, la meva perspectiva és una cosa diferent”.

Al voltant del tancament de la planta de Martorell, el passat 18 d’octubre, pel bloqueig arran les accions de talls de carreteres com a conseqüència de la publicació de la sentencia del procés, De Meo, ha aclarit que ningú va bloquejar la fabrica, però la operativa de treball es JUST IN TIME, entren a diari 16 milions de peces i no es podien arriscar a que camions que es dirigien cap a Martorell es quedessin bloquejats en les carreteres i haver de parar la cadena de producció esperant les 6.000 persones del torn les peces que no havien arribat, això va suposar pèrdues de desenes de milions d’euros, “Es pot aguantar una vegada, dues … El que ens inquieta no és que s’aturi el país, sinó que perquè es talli una carretera hàgim de parar la planta”

El seu estat d’ànim, “no es cap queixa ni advertència”, és la seva por a que els inversors, en aquest cas el grup VW, tenint altres opcions de plantes en casi tots els països d’Europa, prenguin alguna decisió dura pel futur de la planta, ara per ara, i donats els bons resultats econòmics que SEAT esta obtenint en els darrers anys, fa 4 que s’autofinança, l’opció de canvi queda en un altre pla.
De Meo explica la força que te SEAT a Catalunya “Seat representa el 4% de l’PIB de Catalunya i el 12% de les exportacions. Som el primer inversor industrial d’Espanya. tenim 2.000 enginyers i per cada ocupació nostre hi ha altres set fora”.

Una entrevista en la que Luca De Meo deixa clar que SEAT continua apostant per Martorell, però sense perdre de vista una situació, que es pot tornar complicada si les accions reivindicatives del procés, amb el mètode de treball que la fàbrica té, els suposa haver de tancar la planta per evitat haver d’estar aturats els 6.000 treballadors.

Previsió Meteorològica