Segons ha fet públic Protecció Civil, i en base a la previsió meteorològica que tenim per les properes 72 hores, s’ha activat en fase de pre-alerta el la Inuncat

Segons les previsions, a partir d’aquest vespre 21 al litoral central i de demà dia 22 a tot Catalunya s’inicia un període d’intensitat i acumulació de pluges que s’estendrà fins al matí del dia 23. Aquest episodi anirà acompanyat de fort onatge de component est a tot el litoral de Catalunya els dos dies, accentuant-se al litoral gironí al llarg del matí i tarda del dimecres 23, dificultant el desguàs dels rius al litoral.
Els xàfecs aniran acompanyats de tempestes localment fortes de manera extensa i es podria superar el llindar dels 20 mm/30 minuts.
Entre el matí del dia 22 i el matí del dia 23, les acumulacions podrien superar el llindar dels 100 mm/24 hores a tot el litoral i prelitoral i al quadrant nord-est.
Es poden produir creixements sobtats de rius i rieres, especialment al litoral i prelitoral de Barcelona, al Tarragonès i Baix Penedès, les comarques de la demarcació de Girona, barrancs i torrents de Terres de l’Ebre, i al marge esquerra del Segre (Sió, Corb i Ondara).

Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions municipals vinculades
a l’INUNCAT


Publicitat