Alerta sanitària, retirada de diversos lots de lents de contacte 1-DAY aCUEVUE Moist

0
480

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ha informat de la retirada de diversos lots de lents de contacte 1-DAY ACUVUE Moist per astigmatisme, aquestes lents han estat fabricades per l’empresa Johnson & Johnson Vision Care Inc dels EUA, el motiu d ela retirada és per la possible presència d’un «cos estrany «en les pròpies lents o en la solució del blíster de les lents de contacte.
Segons ha informat la mateixa companyia, es tracta dels lots amb nombres de lot mestre 395.749, 395.750 i 395.751 i ha advertit que la presència d’aquestes petites partícules en aquestes lents d’ús diari en persones amb ulls sans que tinguin astigmatisme, «podria produir enrogiment, incomoditat o abrasió de la còrnia «.

Aquestes lents estan indicades per a la correcció òptica d’errors refractius, miopia i hipermetropia i es distribueixen a Espanya a través de l’empresa Johnson & Johnson S.A (Vision Care).
L’empresa ha enviat una nota d’avís per informar del problema detectat als professionals sanitaris dels establiments d’òptica d’Espanya que disposen dels lots afectats, en la qual s’inclouen les accions a seguir per procedir a la seva retirada. Així mateix, els ha recomanat que retirin els productes de la venda i contactin amb l’empresa per a la seva devolució.