L’Ajuntament i la Fundació Arc de Sant Martí col·laboren per fomentar la inserció laboral de persones aturades del municipi

0
574

L’Ajuntament de Martorell finançarà a través del programa “Formació a mida” de la Diputació de Barcelona un curs gratuït “d’Atenció a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament”. La formació es durà a terme aquest setembre 2019 amb la Fundació Arc de Sant Martí, que contractarà com a mínim el 50% de les persones participants.

 

L’Ajuntament de Martorell a través del centre de Promoció Econòmica Molí Fariner i la Fundació Arc de Sant Martí hi han sol·licitat el programa de formació i ocupació de la Diputació de Barcelona “Compromís de formació a mida per adaptar-se a les necessitats de les empreses” per desenvolupar el curs “Atenció a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament”.  L’objectiu d’aquesta col·laboració és promoure la inserció laboral de les persones aturades mitjançant una formació adaptada a les necessitats reals del teixit empresarial.

El programa, emmarcat en el Pla “Xarxa de Governs Locals 2016-2019”, consisteix en una línia de finançament que la Diputació posa a disposició dels ajuntaments per poder desenvolupar actuacions de capacitació, les quals s’han dissenyat a mida de les necessitats de les empreses. Alhora, les empreses es comprometen a contractar persones en situació d’atur inscrites als serveis locals d’ocupació (SLO).

A través d’aquest programa la Fundació Arc de Sant Martí formarà a 20 persones aturades de Martorell en l’àmbit de l’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, i contractarà com a mínim al 50% de les persones que hagin rebut aquesta formació de 32 hores.

Els requisits per poder accedir a aquesta formació és, entre altres, tenir formació en l’àmbit sociosanitari o atenció a la dependència (mestres, educadors, integradors socials, infermeria, etc.) i estar inscrits a l’Oficina de Treball del SOC i al Servei Local d’Ocupació de Martorell o rodalies com a demandants d’ocupació o millora.

El cost  d’aquesta activitat formativa per l’alumne és gratuïta, ja que és subvencionada al 100% per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Martorell.

Formació “Atenció a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament”

Aquesta formació va adreçada a persones que tinguin interès a formar-se i treballar en l’àmbit de l’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, especialment en l’atenció directa.

Les sessions formatives es realitzaran a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner (Camí del riu s/n, Martorell) els dies 5, 6, 9, 10, 12, 16, 17 i 19 de setembre de 2019 de 10 a 14 h, en total 32 hores repartides en 8 sessions de 4 hores cada dia.

L’objectiu principal de la formació és transferir als participants del curs, els coneixements, habilitats i competències necessàries per oferir suport i acompanyar a persones amb DID que es trobin desenvolupant el seu projecte de vida independent, a través de l’acompanyament dels alumnes en el procés d’aprenentatge, reflexió i millora del seu model d’intervenció i acompanyament a les persones amb DID.
En finalitzar la formació es preveu que els participants hagin adquirit les competències i habilitats necessàries per poder oferir suport i acompanyar a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament que hagin iniciat un projecte de vida independent en un servei d’habitatge.

Inscripcions
Les persones interessades ja poden realitzar la seva inscripció a través del formulari corresponent al web Molí Empresa.

Més informació: moliempresa@martorell.cat o al telèfon 93 775 31 01 / Whatsapp: 630 88 45 28

Font: Centre de promoció econòmica de Martorell