Els Mossos d’Esquadra detenen tres homes en dos fets diferents per robatoris violents a Olesa de Montserrat i Martorell

. En el primer dels fets, el detingut havia atracat el mateix establiment de forma repetida en les últimes setmanes a Olesa de Montserrat
. En el segon fet, els dos detinguts havien assaltat a la seva víctima juntament amb altres persones per sostreure-li les seves pertinences a Martorell
. La Regió Policial Metropolitana Sud implementa el dispositiu BRIDA destinat a prevenir els robatoris amb violència i/o intimidació

0
457

Mossos d’Esquadra de la comissaria de Martorell, van detenir el 13 de maig un home de 42 anys que havia atracat tres vegades el mateix establiment comercial d’Olesa de Montserrat en les darreres tres setmanes.

L’arrestat accedia a l’establiment, un estanc, amb la caputxa cobrint-li el cap i la cara tapada amb un passamuntanyes o fins i tot, amb una màscara de carnestoltes. Aleshores amenaçava física i verbalment al treballador i li demanava els diners de la recaptació.

Gràcies, entre d’altres accions de la investigació, com la visualització de les càmeres de videovigilància, i a la col·laboració ciutadana, els investigadors van aconseguir identificar, localitzar i detenir el presumpte autor dels fets.

A l’entrada judicial al domicili del detingut, el 15 de maig, els investigadors van localitzar part de la roba utilitzada en els robatoris, els diners i el tabac sostret.

Dies abans, en un fet diferent, el 12 d’abril, una altra persona va patir un robatori violent per part d’un grup de vuit persones a Martorell. Primer el van intimidar verbalment i finalment el van agredir per sostreure-li diners i altres objectes personals.

Els agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van poder identificar quatre dels presumptes autors i van poder detenir-ne dos per robatori amb violència i/o intimidació.

La investigació segueix en curs per identificar i localitzar la resta de membres del grup.
Tots els detinguts van passar a disposició judicial.

El dispositiu BRIDA dissenyat per a prevenir els robatoris violents

Els Mossos d’Esquadra, en l’àmbit de la Regió Policial Metropolitana Sud, duen a terme el dispositiu BRIDA des de finals de l’any 2023.

Aquest pla específic en el qual hi participen unitats dels Mossos d’Esquadra de tota la regió policial, les diferents Policies Locals del territori i la Policia Nacional, té com objectiu la contenció i reducció dels robatoris amb violència i intimidació a la via pública, així com també detectar infraccions administratives i de la llei d’estrangeria.


Publicitat