El servei de transport de Monbus-Julia, va a la vaga

0
412

Tercer dia de mobilitzacions convocades pel comitè d’empresa
Demà vaga a Monbus-Julià i concentració per denunciar la manca de diàleg al conflicte del transport públic del Baix Llobregat

 

CCOO convoca demà, dia 8 de maig, als treballadors i les treballadores a una concentració davant del Parlament de Catalunya a les 11 hores, el sindicat té previst explicar en el mateix lloc de la concentració la situació actual del conflicte.
El sindicat deixa clar que la vaga arriba per “la pèssima gestió del servei de transport del Baix Llobregat per part de l’empresa Monbus-Julià, i la falta de diàleg en la resolució del conflicte”.
D’altra banda, CCOO també ha convocat a la plantilla a una manifestació a les 16 hores des de la seu de l’empresa Julià a la seu de l’empresa Monbus.

La concentració al Parlament i la Manifestació a l’Hospitalet del Llobregat es convoquen, segons el sindicat, en el marc del tercer dia de vaga que ja va anunciar el comitè d’empresa a mitjans del mes d’abril.

Monbus-Julià forma part del grup d’empreses d’UTE Sant Boi que gestiona actualment el servei de transport al Baix Llobregat, de competència de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Segons CC.OO, “aquestes empreses es presenten al concurs públic fent gala de l’eficiència necessària per gestionar un servei com el del transport de viatgers. Però després ofereixen llocs de treball precaris, ja que, enmig de l’entramat empresarial aprofiten per eliminar els drets laborals de la plantilla aconseguits durant dècades de lluita i negociació.”

CC.OO també ha explicat en la nota de premsa que, “és molt habitual que els conductors i conductores informin del mal estat dels vehicles i que l’empresa no posi els recursos suficients per capgirar la situació.”

CCOO creu que amb aquesta manera d’actuar estan enganyant a les administracions, a la ciutadania i les persones treballadores, “ja que no s’ofereix la qualitat i seguretat que s’hauria d’exigir a un servei públic com aquest.”

Monbus per la seva part ha pubicat els servei mínims que es tindràn demà

– Línies SB2 i SB3:

  • 66% del servei de 8:30 a 20:30 hores
  • 100% del servei la resta del dia

– Línies L46, L52, L70, L72, L74, L76, L77, L78, M5, M75, SB1, X43, X70 i X79:

  • 20% del servei de 9:30h a 16:00h
  • 40% del servei de 8:30 a 9:30h i de 16:00h a 20:30h
  • 100% del servei la resta del dia

La resta de la jornada, el servei serà ofert amb normalitat, però es preveu que pugui haver-hi alguna afectació derivada d’aquest fet.

Per més consultes sobre els horaris dels serveis mínims al 900 92 91 92 i/o a les xarxes socials @MonbusLlobregat


Publicitat