Activada l’alerta del pla INUNCAT per intensitat i acumulació de pluja

0
524

Protecció Civil Catalunya ha activat aquest matí l’alerta del Pla especial d’emergències per inundacions de Catalunya (INUNCAT) per un avís d’intensitat de pluja (es pot superar el llindar de 20 mm/30 minuts), i també d’acumulació de pluja (amb superació del llindar dels 100 l/m2 en 24 hores) a les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona. L’episodi, que s’allargarà fins a la matinada de demà, es preveu que afecti especialment les comarques del Tarragonès, el Baix Penedès, el Garraf i el Baix Llobregat.

Les pluges poden ser localment intenses, pel que s’ha de vigilar les crescudes sobtades de barrancs i lleres menors (rieres, rierols, etc.) i les zones inundables (soterranis, passos soterrats…). A més els xàfecs poden anar acompanyats de tempestes i fortes ratxes de vent. Es preveu que aquests fenòmens més intensos es puguin donar a partir del migdia i fins a la nit.

 


Publicitat