Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Martorell desmantellen una plantació de marihuana en un domicili del municipi

0
765

La casa, destinada en la seva totalitat al cultiu de marihuana, presentava parets amb grans forats i envans que havien llençat a terra per facilitar la instal·lació dels aparells

Fotos: Mossos d’Esquadra

Agents dels Mossos d’Esquadra, en col·laboració amb la Policia Local de Martorell, van trencar una xarxa de cultiu de marihuana que operava al municipi. L’operació, iniciada el passat 10 d’abril, va desemmascarar una operació de cultiu il·legal que havia estat en curs durant mesos.

Tot va començar a finals del mes d’octubre, quan agents locals, acompanyats per un arquitecte tècnic municipal, van detectar una olor intensa de marihuana que emanava d’una casa al carrer Mur. La presència d’una ventilació constant i finestres tapiades de manera precària també va aixecar sospites sobre l’activitat que hi havia dins.

Després de mesos d’investigació, els agents van confirmar la presència d’una gran plantació de marihuana a l’interior de l’immoble. A més, els tècnics de la companyia elèctrica van corroborar que la instal·lació havia estat manipulada a més del consum desmesurat per aquest tipus d’habitatge, un indicatiu clau d’activitat il·legal.

El 10 d’abril, amb l’autorització del jutjat en funcions de guàrdia de Martorell, es va realitzar un escorcoll a la casa. Els agents van descobrir quatre sales completament equipades per al cultiu de marihuana, amb més de 400 plantes, 300 esqueixos i 6,5 quilograms de marihuana processada per a la venda.

La casa, adaptada exclusivament per al cultiu de marihuana, presentava danys estructurals significatius, amb parets perforades i altres modificacions perilloses. Va ser necessària l’intervenció de l’arquitecte municipal per avaluar el risc d’enfonsament de l’edifici.

Tot i el desmantellament de la plantació, la investigació continua en curs per detenir els responsables d’aquesta activitat il·legal i posar fi a la seva operació.


Publicitat