Quatre alumnes de La Mercè destaquen amb el seu projecte ReAqua entre els 100 millors de “The Challenge by EduCaixa”

0
262

Els alumnes de 1r de batxillerat de La Mercè, Adriàn Bailén, Joan Casasayas, Oriol Garcia i Aleix Maldonado, amb el seu projecte ReAqua, han estat elegit entre els 100 millors projectes The Challenge by EduCaixa.

La primera etapa de The Challenge s’ha centrat en la ideació i conceptualització d’iniciatives emprenedores on cada equip d’alumnes, en col·laboració amb els seus docents, ha presentat un projecte de transformació sostenible basat en l’esforç, el treball en equip i l’afany de superació.

En aquesta edició s’han presentat 1.954 projectes d’Espanya i Portugal, 100 dels quals han estat elegits per anar al Campus que se celebrarà del 8 a l’11 de maig a Barcelona, on s’hi trobaran 368 joves acompanyats dels seus docents per viure una experiència d’aprenentatge i convivència inoblidable.

D’entre aquests 100 equips, 17 seran escollits per anar a un viatge formatiu de dotze dies a Nova York i Boston per compartir les seves iniciatives amb altres joves líders en organitzacions com les Nacions Unides, la Universitat de Yale, el MIT o Google.

Què preocupa els participants de The Challenge?

Tots els projectes sorgeixen de la necessitat de fer front a problemes que afecten la salut del planeta, la cura del medi ambient i el benestar humà. A més, cadascuna de les propostes està emmarcada en un o diversos dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

Garantir una vida sana i promoure el benestar per a tothom (ODS 3), promoure una producció i un consum responsables (ODS 12) i actuar contra el canvi climàtic i els seus efectes (ODS 13) han estat els propòsits més treballats en les propostes finalistes. Destaca també l’interès de l’alumnat per una educació inclusiva, equitativa i de qualitat (ODS 4), la qual cosa posa de manifest la preocupació dels estudiants per millorar el seu propi centre i l’experiència educativa.

Els projectes s’identifiquen amb una de les P dels objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides que es mostren a continuació. La categoria Partnership (Aliances) es treballa de manera transversal durant tot el procés de desenvolupament del projecte, i de manera específica en la fase del Campus, ja que els equips tindran l’oportunitat d’establir aliances amb altres estudiants, docents i organitzacions.

 


Publicitat