Vols seguir en directe l’eclipsi total solar? A partir de les 19 hores. Aquí et donem tota la informació

0
322

Avui està previst un eclipsi total solar que es podrà veure a Amèrica i zones de l’Estat Espanyol com la zona costanera de Galícia o part de les Illes Canàries.

L’eclipsi total de sol és un esdeveniment astronòmic en què la lluna passa entre la Terra i el sol, cobrint totalment la llum solar des de la perspectiva de determinades regions de la Terra.

Recorregut: L’eclipsi total de sol del 8 d’abril de 2024 seguirà una trajectòria específica, passant per diverses regions dels Estats Units. En particular, afectarà àrees com Texas, Indiana, Ohio, Nova York i el sud de Canadà. Aquesta trajectòria permetrà a molts observadors experimentar la totalitat de l’eclipsi, proporcionant una vista espectacular del sol completament eclipsat.

Precaucions d’observació: És important prendre precaucions adequades a l’hora d’observar un eclipsi solar per evitar danys en els ulls. S’han de fer servir ulleres d’eclipsi solar certificades o altres mètodes segurs d’observació, com ara projectar una imatge del sol en una superfície plana amb un telescopi o una caixa d’observació.

Interès científic: A més de ser un esdeveniment espectacular per als observadors, els eclipsis solars també són de gran interès científic. Els científics i els investigadors poden utilitzar aquests esdeveniments per estudiar la corona solar, la magnetosfera de la Terra i altres aspectes de la física solar i espacial.

Un fenomen natural que no es tornarà a veure fins al 2044, és a dir, fins d’aquí a 20 anys.

Des de Martorell, però, es podrà veure gràcies a la NASA, qui ha informat que, a partir de les 19 hores en anglès / 19:30 en espanyol, es podrà gaudir d’aquest espectacle a través del següent web:

En anglès: https://www.youtube.com/live/2MJY_ptQW1o?si=s49CmkjF5_EJIEkl
En espanyol: https://www.youtube.com/watch?v=-VglV73zVvU 

 


Publicitat