L’escola La Mercè celebra el Dia Internacional de la Pau

0
300

L’Escola La Mercè de Martorell, els estudiants i el professorat s’han unit per commemorar el Dia Internacional de la Pau amb diverses activitats significatives i reflexions profundes sobre la importància de la pau al món.

Els més petits, de l’alumnat d’infantil, han participat activament creant lletres enormes amb la paraula “PAU”, les quals han estat omplertes amb missatges positius. Aquesta activitat no només ha estimulat la seva creativitat, sinó que també ha fomentat valors fonamentals com la bondat i la solidaritat.

Els estudiants del cicle inicial han demostrat el seu compromís amb la pau mitjançant la creació d’una pancarta i una petita passejada pels carrers de La Vila. Aquest acte simbòlic ha buscat conscienciar la comunitat sobre la importància de treballar col·lectivament per un món sense violència.

 

El cicle mitjà, per la seva part, ha contribuït penjant una pancarta a la façana de l’escola amb els noms de tots els països afectats per conflictes armats, demanant la pau per a aquests llocs. Aquesta acció té com a objectiu recordar la responsabilitat compartida de tots en la construcció d’un futur més pacífic.

Els estudiants del cicle superior han dut a terme una tasca investigadora, aprofundint en les guerres i conflictes actuals, i han reflexionat sobre com aconseguir la pau mundial. A través d’aquesta activitat, s’ha promogut la consciència crítica i la comprensió dels factors que contribueixen als conflictes internacionals.

A la secundària i batxillerat, s’ha donat un enfocament més espiritual al Dia de la Pau. El matí va començar amb una pregària recordant la importància d’aquest dia i la necessitat d’incorporar l’esperit de la pau en les seves vides diàries.

L’activitat principal del dia ha estat la formació de la paraula “PAU” al pati de l’escola, amb la participació conjunta de tot l’alumnat i professorat d’infantil i primària. Aquest moment especial ha estat immortalitzat amb la captura des de l’aire mitjançant un dron.

Un dia en el que s’ha destacat la responsabilitat que tots tenim en la construcció d’un món més pacífic. Tot i que no poden posar fi als conflictes globals, l’actitud diària de pau i no-violència al si de l’escola és fonamental per contribuir a aquest objectiu. Ha recordat als estudiants que aquesta actitud ha de ser una pràctica contínua, com no barallar-se amb els companys, respectar als mestres, i fomentar el diàleg i l’educació en tot moment.

En resum, el Dia de la Pau a l’Escola La Mercè de Martorell ha estat una jornada en què la comunitat educativa ha unit esforços per fomentar valors fonamentals i recordar la importància de construir un món lliure de violència i conflictes. Aquesta celebració no només ha estat un esdeveniment puntual, sinó un recordatori que la construcció de la pau és una tasca diària i col·lectiva.


Publicitat