Ferrocarrils analitza la factibilitat d’una nova estació entre Martorell Enllaç i Abrera per donar servei al polígon de Can Amat

0
306

• El nou baixador donaria servei al polígon, al Campus FPCAT-UPC de la Mobilitat Sostenible i a l’Hospital Sagrat Cor
• El Govern ha licitat avui l’elaboració de l’anàlisi, que, un cop adjudicada, tindrà un termini màxim de redacció de deu mesos

 

Foto: FGC

El Govern, a través de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ha licitat avui la redacció de l’anàlisi sobre la factibilitat d’una nova estació o baixador a la línia Llobregat-Anoia, concretament entre les estacions de Martorell Enllaç i Abrera, sobre el traçat actual de la línia de Manresa d’FGC.

L’estació o baixador donaria servei als  treballadors del polígon de Can Amat, on es troba l’empresa SEAT, i també als empleats i usuaris de l’Hospital Sagrat Cor i del Campus FPCAT-UPC de la Mobilitat Sostenible, a l’altre costat de l’autopista AP-7. L’anàlisi també haurà de considerar les solucions necessàries per donar connectivitat a peu i en bicicleta als àmbits a servir de l’altre costat de l’autopista.

El document haurà d’analitzar entre dues i tres alternatives d’emplaçament de l’estació o baixador, amb solució d’accessibilitat a SEAT, a l’hospital i al Campus FPCAT-UPC, institució que va fer la proposta inicial del projecte. Per a cada alternativa, es determinarà el cost d’inversió necessari.

L’anàlisi, un cop adjudicada, tindrà un termini de redacció de 10 mesos i ha sortit a licitació per un import de 45.000 euros (abans d’IVA). Inclourà la caracterització de les dades de  mobilitat de l’àmbit Martorell – Abrera, un resum dels diversos estudis realitzats fins ara, l’anàlisi de la rendibilitat socioeconòmica i el càlcul de la demanda dels diferents escenaris.


Publicitat