Airbags defectuosos a cotxes SEAT

0
872
Foto: OCU

Seat ha alertat d’un defecte en una sèrie de vehicles fabricats entre els anys 2012 i 2017.
Segon ha publicat l’OCU Els Airbags de seguretat de Takata “continuen donant problemes,” segons l’OCU, “va ser fa 10 anys quan es van detectar les fallades d’aquests elements de seguretat, que no oferien garanties”.

I detalla el problema “El problema dels coixins de seguretat fabricats per Takata és que, amb el pas del temps i les inclemències, es deterioraven i en inflar-se es desprenien fragments que podien causar danys als ocupants, a més d’impedir que el coixí de seguretat complís la seva missió de protegir els viatgers”.
Des de llavors, continua l’OCU, aquests productes han estat objecte de diferents avisos, i ja s’han substituït en molts vehicles. Els cotxes de Seat no són una excepció: el sistema europeus d’alertes de productes no alimentaris adverteix de la presència de coixins de seguretat defectuosos en cotxes de la marca Seat.

Quins són els cotxes afectats?
La fallada en els coixins de seguretat Takata afecta a models de Seat Alhambra, Seat Ateca, Seat Eivissa, Seat León i Seat Toledo fabricats entre 2012 i 2017.

No es coneix el nombre exacte de vehicles implicats, però si fossin tots els cotxes d’aquests models venuts a Espanya durant aquests anys, des d’OCU estimen que la xifra podria superar les 300.000 unitats.

El propi fabricador Seat ha posat a la disposició dels usuaris una eina que permet als qui tinguin un cotxe d’aquesta marca descobrir si el seu vehicle està entre els afectats:

Comprova aquí si estas afectat

Què has de fer?
Si tens un cotxe Seat comprat o fabricat entre aquestes dates, comprova abans de res si està afectat per aquesta alerta en la pàgina prevista per Seat.

Com és habitual amb els programes de substitució (o recall), el propi fabricant es posarà en contacte amb tu per a solucionar de manera gratuïta el problema, canviant l’aribag per un nou.

Si no és així, o si el teu cotxe és de segona mà, per exemple, també pots posar-te en contacte directament amb el servei d’atenció al client de la marca.


Publicitat