Tres homes detinguts pels Mossos d’Esquadra per robar material valorat en 800.000€ d’una coneguda empresa d’automoció a Martorell

0
952
Foto Arxiu : Mossos d’Esquadra

En una operació coordinada, els agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell han desarticulat una organització dedicada al robatori i venda il·legal de peces d’automoció. Aquests delictes s’havien perpetrat durant les darreres setmanes, causant greus danys econòmics a una reconeguda empresa d’automoció amb seu a Martorell.

L’operatiu, que va tenir lloc entre el 20 i el 24 de juliol, va culminar amb l’arrest de tres homes, d’edats compreses entre els 37 i els 55 anys. Segons les investigacions, els detinguts són presumptes autors dels delictes de receptació i furt, i actuaven de forma coordinada per robar peces d’automoció valuoses, incloent-hi prototips únics encara no comercialitzats.

El cas es va destapar gràcies a l’equip de seguretat de l’empresa afectada, que va denunciar els robatoris el 11 de juliol. A partir d’aquell moment, els Mossos van iniciar una minuciosa investigació, seguint la pista del material sostret fins a una botiga a Cornellà de Llobregat. Allà van detenir un home que estava implicat en el subministrament d’aquestes peces robades.

Durant el desenvolupament de la investigació, els agents van recuperar els prototips sostrets, els quals havien estat venuts il·legalment i localitzats a la ciutat de Huelva. A més, es va descobrir que els autors dels furts continuats eren dos individus, un dels quals era un treballador actiu de l’empresa, mentre que l’altre havia estat empleat anteriorment en el mateix lloc.

El modus operandi d’aquesta xarxa era complex i ben coordinat. El treballador actiu era el responsable de sustraure el material, el qual posteriorment era lliurat a l’extreballador, encarregat de posar-lo a la venda mitjançant botigues i altres contactes. Les xarxes socials de compravenda d’objectes eren utilitzades per distribuir aquest material il·legalment.

Segons les estimacions, el valor total del material sostret durant diversos anys ascendia a prop de 800.000 euros, causant greus perjudicis econòmics a l’empresa afectada.

Els tres detinguts es troben ara a l’espera de ser citats per l’autoritat judicial, mentre que la investigació segueix oberta, no descartant-se més detencions en el futur.


Publicitat